One World, many ways to have coffee!

Since I am in Iceland, I have become more aware of how small the world has become and the importance that coffee has in it. Iceland, that small country in the northern hemisphere, nobody knew about it except for the volcanoes, their more international musicians (Björk and Sigur Rós) and those impressive landscapes.

Nowadays this great island is a travel destiny for people from all over the world as tourists or as workers.

But returning to the topic of this blog, coffee, all this influx of people enriches me with the little talks I have and learn a little more about the habits and ways of drinking coffee as well as the way they are called.

I have also found that each time the coffee is gaining ground to the other most drink infusion, the tea. In countries such as the United Kingdom, Australia, China, Taiwan, Japan and Korea, among others, the youngest are responsible for the change of trend.

Some things that I have learned …

Central European countries usually add the name cafe to: cafe espresso, cafe cappuccino, cafe latte, cafe mocha, etc.

The many names of traditional filter coffee: black coffee, white coffee (with milk), drip coffee and filter coffee.

India and Pakistan love very hot drinks.

Americans always ask for sizes of “cups to go” and they love the “Gibson”, latte with three loads of espresso.

As you can see, the experience is very enriching both personally and professionally and I am happy to share with all of you.

See you soon Coffeelovers!

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Desde que estoy en Islandia más me doy cuenta de lo pequeño que se ha hecho el mundo y la importancia que el café tiene en el mismo. Islandia, ese pequeño país en el hemisferio norte, del que nadie sabía nada excepto por sus volcanes, sus músicos más internacionales (Björk y Sigur Rós) y sus impresionantes paisajes.

Hoy en día esta gran isla es destino obligado para gentes de todo el mundo tanto como turistas o como trabajadores.

Pero volviendo al tema de este blog, el café, toda esta afluencia de personas me enriquece con las pequeñas charlas que voy teniendo y aprendo un poco más de las costumbres y formas de tomar café en otras partes del mundo.

También he comprobado que cada vez el café va ganando terreno a la otra infusión más bebida, el té. En países como Reino Unido, Australia, China, Taiwán, Japón y Corea, entre otros, son los más jóvenes los encargados del cambio de tendencia.

Algunas cosillas que he aprendido….

Países centroeuropeos suelen añadir el nombre café a: café espresso, café cappuccino, café latte, café mocha, etc..

Los muchos nombres del café de filtro tradicional: black coffee, white coffee (con leche), drip coffee y filter coffee.

India y Pakistán les encanta las bebidas muy calientes.

Los estadounidenses preguntan siempre por tamaños de “cups to go” y les encanta el “Gibson”, latte con tres cargas de espresso.

Como podéis comprobar la experiencia está siendo muy enriquecedora tanto en lo personal como en lo profesional y yo estoy encantado de compartir con todos vosotros.

Hasta la próxima Coffeelovers!

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